24 Haziran 2015 Çarşamba

Amazon'dan Her İstediğinizi Yerine Getiren Hoparlör

Amazon'dan Her İstediğinizi Yerine Getiren Hoparlör

Geçtiğimiz yıl Amazon, Echo isminde kablosuz bağlantı özelliğine sahip ve içinde basit isteklerinizi cevaplayan bir sanal asistan bulunduran, bu sayede sesli komutlarınıza cevap ve tepki veren bir hoparlör duyurmuştu.

    Amazon’un Alexa ismini verdiği bu sanal asistan, sorularınıza cevap verebiliyor, dilediğiniz müziği sizin isteğiniz üzerine çalabiliyor ve hatta Amazon’dan sipariş verebiliyor.

   E-ticaret devi bu ürünü, geçtiğimiz yılın Kasım ayında ilk duyurduğunda henüz satın alma imkanınız yoktu.Amazon Prime servisi üyeleri dahi uzun bir sipariş listesi ve hatta kendilerine gönderilmiş bir davetiye beklemek zorunda kaldı bu ürünü sipariş etmek ve bu hoparlöre sahip olmak için. Davetiye konusunda son derece pinti davranan Amazon’un kullanıcıları ise tüm koşulları sağlayıp ücretini ödemiş olsalar bile haftalar ya da aylar sürebilen üretim ve kargo sürecini beklemek zorunda kalıyordu.

   Sonunda bu durumun böyle gitmeyeceğiniz anlayan Amazon, gelen talepleri karşılamak ve aksayan gidişata bir duru demek için kolları sıvadı ve isteyen herkesin Echo’yu sipariş edebilmesi için Temmuz 14’te gönderime başlanacak şekilde 179,99 Dolar’dan ürünü satışa sundu.



   Amazon’un akıllı ev sistemi ürünleri ve ev içi akıllı ağına bir giriş ürünü olabilecek olan Echo, Appleve Google’ın ardından son sürat geliyor ki; ürüne artan talep de bunu gösteriyor. Ayrıca Amazon’unsektördeki gücünü de gösteren Echo, Amazon’un sistemine direkt entegre olması ve diğer cihazlarla yaptığınız alışverişten çok daha kolay şekilde hizmet sunması ayrıca elbette diğer özellikleri bakımından şu anın koşulları ile sahip olabileceğiniz en akıllı akıllı ev ürünü olabilir.

   Amazon’a göre de bu yılın sonunda verilecek üçüncü parti geliştirici izni ile geliştirilen uygulamaların da entegre edilmesi ile çok daha kullanışlı ve akıllı bir cihaz haline gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Site Ekleme, Link Ekleme, Toplist Sitesi
shopify traffic stats