24 Haziran 2015 Çarşamba

İnsülin iğnesi yerine ‘akıllı bant’ geliyor

Diyabet hastaları için hayati önem taşıyan insülin iğnesinin yerini gerektiğinde kana kana insülin veren akıllı bant üretti.


Diyabet hastalarının tedavisinin en önemli ilacı olan insülin iğnesi de artık geçmişte kullanılan bir teknik olma yolunda. Çünkü bilim adamları gerektiğinde kana insülin veren "akıllı bant" geliştirdi. ABD'de bilim adamları, gerektiğinde otomatik olarak insülin salgılayan bant geliştirerek, hastaların yaşam kalitelerini de yükseltecek.

Kandaki şeker oranını tespit ediyor
Geliştirilen ‘akıllı band’ kandaki şeker oranını tespit edebiliyor ve ihtiyaç halinde kana insülin verebiliyor. Madeni para büyüklüğündeki bant, ihtiyaç halinde otomatik olarak insülini serbest bırakan 100'den fazla kirpik kadar ince iğneden oluşuyor ve bu iğneler glikoz enzimlerine duyarlı mikroskobik insülin üniteleri içeriyor. Fareler üzerinde bandı deneyen bilim adamları, bu acısız, kolay ve hızlı yöntem sayesinde tip 1 diyabet hastası hayvanların kanındaki şeker oranının 9 saate kadar düzenlenebildiğini tespit etti.

Daha kapsamlı araştırmalar gerekiyor
Bandı insanların kullanması için daha kapsamlı araştırmalar gerekse de bilim adamları sonuçların umut verdiğini vurguladı. Araştırmanın sonuçları "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Site Ekleme, Link Ekleme, Toplist Sitesi
shopify traffic stats