24 Haziran 2015 Çarşamba

Lexus Uçan Kaykay Üretti




Mesele uçan kaykay (Hoverboard) olunca benim gibi 90’lı yılları tüm bilinci ile görmüş, Geleceğe Dönüş serisini ağzı açık izlemiş olan herkesin gözleri nemli nemli, tüyleri diken diken  olur.
Bu yıl Lexus adlı otomotiv şirketinden gelen bir habere göre; Lexus gerçekten şu an çalışan ve gerçekten uçan bir kaykay üretmiş.

Her ne kadar firma yetkilileri uçan kaykay konusunda ağızları mühürlüymüş gibi davransa da elde edilen bilgilere göre şirketin İngiltere ve Almanya’daki ofislerinde 18 aydır geliştirilmekte olan hoverboard, şu anda Barcelona’da bir tesiste profesyonel bir kaykaycı tarafından test ediliyor. Sürüşünün ise tamamıyla farklı bir tecrübe olduğu söyleniyor. 

Yıllar içinde pek çok uçan oyuncak gördük, bunların kimisi sadece görsel efekt çıktı, kimisi ise gerçekten uçabilen; ancak özel bir zemine ve özel koşullara ihtiyaç duyan oyuncaklar oldu.

Temelde manyetizma ile işleyen bu sistemlerde üzerine yüklediğiniz ağırlığı artırmak için daha soğuk ve daha güçlü mıknatıslara ihtiyaç duyuyorsunuz ki Lexus bu sorunu sıvı nitrojensüper iletkenler ve doğal mıknatıslar ile çözdüğünü söylüyor. 

Her şeyin çok gerçek göründüğü ve şu an test aşamasında olduklarını da söyledikleri uçan kaykay, gerçekten videoda göründüğü gibi beton zeminde işe yarayan yepyeni bir şey mi; yoksa zaten var olan ve özel bir zeminde manyetizma sayesinde uçabilen bir oyuncak mı bunu zaman ve Lexus’un dahasının sözünü verdiği videolar gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Site Ekleme, Link Ekleme, Toplist Sitesi
shopify traffic stats